Published On: pon, apr 26th, 2021

Urednik bisce.ba: Javno izvinjenje Kasimu Mulaliću

Ovim putem Vam želimo uputiti duboko žaljenje radi štete koja Vam je nanesena u članku koji je naš medij bisce.ba preuzeo od portala DNEVNI AVAZ avaz.ba, bez provjeravanja tačnosti navoda ovoga članka.

Članak objavljen na bisce.ba 24 November 2019. godine pod naslovom “PREDSTAVLJAMO VAM GENIJALCA IZ BUŽIMA: Za tri mjeseca završio fakultet”, nije autorsko djelo bisce.ba portala već portala Dnevni AVAZ i novinara Evelina Trake, međutim Opštinski sud u Bosanskoj Krupi i Kantonalni sud u Bihaću svojim presudama smatra da je bisce.ba portal odgovoran i “kriv” zbog preuzimanja članka sa portala DNEVNI AVAZ, te Vam ovim putem upućujemo duboko izvinjenje za štetu koju smo Vam nanijeli.

Autor: Bisce.ba portal

_____________________________

Slijedom ovog javnog izvinjenja, od tužitelja (Kasim M., op.a.) smo zatražili više informacija o navedenom, te nam je potvrđeno da je Općinski sud u Bosanskoj Krupi donio presudu, a koju je u februaru tekuće godine potvrdio i Kantonalni sud u Bihaću, kojom je utvrđeno da je tuženi Vahidin Durić, kao urednik portala bisce.ba, objavljivanjem članka na portalu bisce.ba pod naslovom “Predstavljamo vam genijalca iz Bužima: Za tri mjeseca završio fakultet” učinio klevetu prema tužitelju Kasimu Mulaliću, čime mu je povrijedio čast, prava ličnosti i ugled pronoseći neistinito i netačno izražavanje. Tokom sudskog postupka je dokazano da su navodi koje tuženi navodi u naslovu i tekstu članka bili neistiniti, te predstavljaju klevetu. 

 

Komentari

komentara