Published On: ned, apr 30th, 2017

U Bužimu održana Večer vakifa/FOTO

U konferencijskoj sali novoizgrađenog Islamskog kulturnog centra u Bužimu u petak je održana Večer  vakifa. 

Foto: Nisvet Porić

Medžlis Islamske zajednice Bužim već drugu godinu zaredom organizira svečanost na kojoj predstavnici Vakufske direkcije Rijaseta IZ BiH, na čelu sa direktorom dr. Senaidom Zaimovićem, dodijeljuju  vakufname vakifima IKC-a. Pored vakufnama, Medžlis IZ je dodijelio i priznanja, zahvalnice i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama.

Bila je ovo ujedno i prva zajednička sjednica članova Skupštine Medžlisa, Izvršnog odbora, imama i predsjednika džematskih odbora. Prisutnim gostima obratili su se glavni imam Mehmed ef. Harčević, predsjednik Medžlisa IZ Bužim Eniz ef. Veladžić, sabornik Islamske zajednice BiH Agan Bunić, te na kraju direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zaimović.

Prisutni govornici su se zahvalili svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj hairli projekat uspješno završi, te pozvali vakife da i dalje svoj imetak ulažu ondje gdje će od njega imati korist i nakon svoje smrti. Ovakve svečanosti, kako je kazano, bužimski Medžlis planira organizirati svake godine prilikom obilježavanja Dana vakufa u BiH.

/Buziminfo.ba

Komentari

komentara