Published On: pet, sep 9th, 2022

Skup u Bihaću: Aktuelne vlasti potrošile su milijarde KM, a nemaju skoro nikakvih rezultata. NES ima viziju kako iskoristiti kapacitete i pokrenuti razvoj BiH

Bihać je urbani i regionalni centar i zaslužuje bolji tretman države. Dosta je samo predizbornih obećanja, tražimo realizaciju konkretnih projekata, poručeno je s izbornog skupa NES-a u Bihaću, na kojem se okupilo oko 600 građana. Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević poručio je da Narodni evropski savez ima viziju kako resurse, koje posjeduje BiH, pa i Krajina, iskoristiti za razvoj cijele države, a od čega će koristi imati svi građani.

“NES će se baviti našom državom na cijeloj njenoj teritoriji. Aktuelne vlasti potrošile su više od 20 godina, a nemaju skoro nikakav rezultat. Puno pričaju, puno su obećavali, a nisu uradili u velikim dijelovima BiH, pa ni u Krajini praktično ništa. Mi živimo sada s posljedicama njihove loše vladavine.Ogromna su sredstva potrošena. Samo od akciza je prikupljeno više od sedam milijardi maraka. Od toga ni Krajina ni većina dijelova BiH nisu imale nikakve koristi, počev od saobraćajne infrastrukture, za šta je taj novac bio namijenjen, pa do ostalih razvojnih projekata. Može i mora se bolje. Narodni evropski savez želi to mijenjati. Mi želimo i možemo uraditi bolje” – istakao je Ogrešević.

Premijer USK i nosilac liste NES-a za Skupštinu Mustafa Ružnić sa skupa je poručio:

“Večeras iz našeg Bihaća, našeg administrativnog, kulturnog i turističkog centra kantona jasno poručujemo da poslije 2. oktobra nama neće trebati pametni Bakir, kako to poručuje gradonačelnik Fazlić, da bismo u ovome gradu imali aerodrom, zaobilaznice, brzu cestu Bihać – Cazin – Velika Kladuša, cestu Bihać – Bosanska Krupa, jer tu je poruka jasna, da se nakon 30 godina vlasti ne može doći i kazati – uradit ćemo to i to, nego se nakon 30 godina vlasti podnose jasni izvještaji svojim građanima i glasačima. Kako su vijekovima građani ovog grada bili na historijskom ispitu, kada je u pitanju državotvornost, to su pokazali i u ratu 1992-1995. godine, to su pokazali za vrijeme pandemije i migrantske krize, i 2. oktobra jasno poručuju da neće počiniti generacijsku grešku” – istakao je Ružnić.

Jasmin Čavkić, predsjednik Gradske organizacije NES-a Bihać i kandidat za Skupštinu USK, kazao je da se „večeras ovdje, u Bihaću, potvrđuje snaga i prepoznatljivost NES-a Bihać“.

“Već od ovih izbora, ali i svih budućih, više se u političkom životu Grada Bihaća neće dešavati ništa bez NES-a. NES je šansa za USK! NES na čelu ima čovjeka koji jedini od svih predsjednika stranaka živi sa svojom porodicom ovdje u Krajini i dijeli s nama i dobro i zlo. Ostali dolaze i prolaze, često i ne noće u Bihaću. NES ima i imat će premijera, radnika, čovjeka, Mustafu Ružnića, kojem nije bilo teško doći u svaki kutak i svako mjesto u USK. On je dežurao s narodom ispred „Bire“. On je osigurao budžet za hiljade budžetskih korisnika, stabilizirao budžet. On je sa svojim ministrima vratio narodu nadu da može biti bolje. On će, našom snagom i snagom ovih ljudi što su danas ovdje, nastaviti put kojim se otvara perspektiva našem Bihaću, ali i cijelom Unsko-sanskom katonu” – zaključio je Čavkić.

Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
Predizborni skup NES-a u Bihaću
/raport.ba

Komentari

komentara