Published On: uto, dec 13th, 2016

SDA Bužim: Obećano – izvršeno

SDA Bužim je danas uputila saopćenje vezano za obezbijeđivanje 100.000 KM za općinu Bužim sa nivoa Federacije BiH.

Foto: Ilustracija (Kasim Mulalić, Agan Bunić)

Želimo upoznati građane općine Bužim da je u mjesecu septembru 2016. godine, Općina Bužim (tadašnji općinski načelnik) Vladi Federacije BiH poslala zahtjev za sufinanciranje izgradnje četiri putna pravca na području Bužima, i to: Mulalići – Stari Grad u MZ Bužim, put Palijan u MZ Zaradostovo, put Pašin Brod (dionica Muminovići) u MZ Lubarda, te put Dobro Selo u MZ Čava.

Sredstva u iznosu od 100.000 KM su uplaćena Općini Bužim, po informaciji koju je OO SDA Bužim dobila od Šemsudina Dedića, ministra u Vladi F BiH, koji je zajedno sa Kasimom Mulalićem, federalnim zastupnikom,  jedan od najzaslužnijih za odobravanje navedenih sredstava.

Očekujemo da će aktuelni općinski načelnik ova sredstva utrošiti u skladu sa namjenom, te hitno provesti neophodnu zakonsku proceduru izbora izvođača radova, a sve u interesu građana koji koriste navedene putne pravce. Smatramo bitnim napomenuti da je Općina Bužim u proteklom periodu već provodila postupak izbora izvođača radova na navedenim pravcima sa tada obezbijeđenim sredstvima, tako da su 100.000 KM sa nivoa Federacija potpuno nova sredstva za ove putne pravce, stoji u saopćenju OO SDA Bužim.

Iz bužimske SDA, također, podsjećaju javnost da su ovo jedna u nizu od značajnijih sredstava, koje su putem svojih kadrova u višim nivoima vlasti, obezbijedili u proteklom periodu za infrastrukturne projekte u Bužimu.

OO SDA BUŽIM

/Buziminfo.ba

Komentari

komentara