Published On: čet, jun 24th, 2021

Preporuke koje će vam sigurno pomoći: Kako se brzo rashladiti?

Osim što je neugodno, pretjerano izlaganje vrućini je opasno za svakoga jer može uzrokovati i ozbiljne zdravstvene probleme.

Postoje neki osnovni načini kako se rashladiti, za početak se potrebno skloniti sa sunca.

Stavite led na ove dijelove tijela

Uzmite malo leda iz zamrzivača i stavite na određene tačke na tijelu – tamo gdje su krvne žile najbliže površini kože. To uključuje ručni zglob, vrat i prsa. Ovako će se temperatura krvi malo spustiti, pa će i vama biti ugodnije.

Kokosova voda kao osvježenje

Piti vodu je apsolutno najvažnije, posebno ako se na suncu dugo vremena. No, čini se da kokosova voda može biti i puno bolja za vas jer hladi brže od vode. Uz to u njoj se nalaze minerali i vitamini.

Pripremite čaj od nane

Pripremite čaj od nane, ali nemojte ga konzumirati vrućeg. Možete naravno skuhati čaj, pa ga ohladiti, ali isto tako možete vrećicu čaja staviti u hladnu vodu. Nana je poznata po efektu hlađenja, a isto tako će zadovoljiti žeđ. Svakako je važno piti što više tekućine kako bi se izbjegla dehidracija.

Pametno rasporedite ventilatore

Stavite jedan ventilator na jedan kraj prostorije, a drugi suprotno od njega i tako ćete stvoriti mali povjetarac. Dobar je trik i da stavite flašu punu hladne vode ispred ventilatora koji će je lagano raspršivati.

Spustite roletne

Prostorije koje su na sunčanoj strani puno će se prije i zagrijati, pa je važno i tu nešto učiniti. Spustite roletne kako biste spriječili prodiranje sunčevih zraka i topline u prostoriju.

/faktor.ba

Komentari

komentara