Published On: uto, dec 28th, 2021

Premijer USK Mustafa Ružnić o reakciji SDA-ovog načelnika Nanića: Uklanjanje ‘bilboarda sa čestitkom’ jeftin populizam

Reakcija načelnika općine Bužim, a vezano za plakat s čestitkom za Božić koji je postavljen na ulazu u ovu općinu, možda je mogla i biti predmet nekog ozbiljnog i zrelog razgovora da nije plasirana putem društvenih mreža i to kao klasični poligon za izazivanje javnih polemika, podjela i političke hajke, navodi se u saopćenju premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića (NES BiH).

-Kako je i sam naveo, riječ je o marketinškom poslu koji realiziraju firme koje se time i bave. Da je ovakva čestitka bila nečija provokacija i da predstavlja bilo kakav problem građanima ove općine ne mogu vjerovati upravo stoga jer je u Bužimu dovoljno obrazovanih ljudi i u vjerskom i u svjetovnom smislu.

Najveći uzor i autoritet muslimana u BiH je uvaženi reis ul ulema Islamske zajednice koji takođe, našim sugrađanima drugih vjeroispovijesti čestita njihove blagdane i s tim nemaju problema ni Bužimljani ni građani bilo kojeg drugog dijela naše zemlje.

Moglo bi se reći da sa banalnostima u kakve spadaju čestitke povodom praznika, jedini problem imaju političari kojima su u nedostatku pravih djela i projekata potrebne jalove rasprave koje potpiruju međusobnu netrpeljivost naroda i uništavaju duh tolerancije kojeg je u ovoj zemlji uvijek bilo.

Plakat, sigurno nije narušio ni zdravlje ni stanje imana naših Bužimljana, a isto tako im neće utjecati na živote ni njegovo uklanjanje.

Stoga, molim Uzvišenog da nam u budućnosti na prvom mjestu budu djela i rezultati, ljudskost i tolerancija jer radeći na sebi i za zajednicu nećemo imati vremena za rasprave na društvenim mrežama – poručio je Ružnić.

Komentari

komentara