Published On: sri, sep 14th, 2022

Potpisan ugovor za izgradnju fiskulturne sale OŠ “Mirsad Salkić” u Čavi

Danas je u prostorijama JU OŠ “Mirsad Salkić” Čava potpisan ugovor za izvođenje prve faze radova na izgradnji fiskulturne školske sale u Čavi.

Ugovor su potpisali Zeid Suljadžić, direktor škole i Senada Velić, direktor Velić-kop, d.o.o. Bosanska Krupa, izvođač radova. Vrijednost potpisanog ugovora je 199.837  KM a  isti će u potpunosti biti finansiran sredstvima koja su obezbjeđena u Budžetu USK za 2022. godinu.

Direktor škole je izrazio zadovoljstvo što se napokon kreće u realizaciju projekta koji čeka od 2012. godine kad je urađena projektno-tehnička dokumentacija, te istaknuo da je ovaj momenat od značaja za Čavu, ovu školu i njene učenike. Naglasio je da je u Budžetu USK u 2021. i 2022. godini za ovaj projekat planirano ukupno 250.000 KM, do sada je utrošeno 50.000 KM na ime pretvorbe zemljišta i pribavljanja urbanističke i građevinske saglasnosti, a potpisivanjem ovog ugovora  preostali dio sredstava  namijenjen je za radove, te se zahvalio Vladi USK, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Skupštini USK koji su prepoznali potrebu da se ovaj projekat realizira.

Činu potpisivanja ovog ugovora prisustvovali su i: zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Jasmin Emrić, savjetnik premijera USK Nedžad Kudelić, zastupnik u Skupštini USK Agan Bunić i vijećnik u Općinskom vijeću Bužim Ermin Veladžić.

U ime osnivača, čestitku menadžmentu škole za aktivnosti koje su rezultirale  potpisivanjem ovog ugovora,uputio je Agan Bunić, zastupnik u Skupštini USK rekavši da je ovaj projekat plod ranijeg rada tima te poželio što skoriji završetak školske sale i stavljanje na korištenje  onima kojim je i namijenjena.

Jasmin Emrić, kao bivši učenik i mještanin Čave, je također čestitao rukokvodstvu škole na svemu što je urađeno za ovaj projekat i dodao da je sretan što se konačno krenulo s konkretnim djelima u ovoj priči te da se nada da će biti u prilici da lobira sredstva za nastavak i završetak ove ali i fiskulturnih sala u Varoškoj Rijeci i Konjodoru.

U ime Premijera USK obratio se savjetnik  Nedžad Kudelić koji je naglasio da je Vlada USK, na čelu sa premijerom  Mustafom Ružnićem, pokazala da zna prepoznati projekte koji su od interesa za građane a posebno za škole i učenike.

Komentari

komentara