Published On: uto, dec 20th, 2016

Odbojkaški klub Bužim proslavio 10 godina postojanja/FOTO

Sjećate li se Harija Mata Harija i njegove pjesme Lejla? 2006. godine upravo Hari Mata Hari je predstavljao BiH na Eurosongu sa ovom fantastičnom pjesmom. Baš te 2006. godine,  17.12., osnovan je Odbojkaški klub BUŽIM.

Neki od najvećih uspjeha OK BUŽIM  su:

Osvajanje 3. mjesta na kupu F BiH za kadete  2009. i 2010. godina

Plasman u play of za prvaka 1. lige F BiH u sezoni 2012/2013

Osvajanje lige USK-a za sezonu 2014/2015

Od 2010-2015 godine OK Bužim je najbolja ekipa u loptačkim sportovima u općini Bužim. U mlađim kategorijama pioniri – kadeti – junior,  osvojili su 11 naslova pobjednika Kupa USK .

Kao jedan od najvećih uspjeha ovog kluba, izdvajaju se nastupi njihovih  igrača za reprezentaciju BiH. Nedim Cinac je nastupao za kadetsku reprezentaciju BiH, a Amin Ćatić nastupa za pionirsku reprezentaciju BiH.

Članovi Kluba su na dostojan način obilježili 10 godina postojanja OK Bužim. U petak su organizirali rođendanski parti na kojem je prisutne goste zabavljala estradna zvijezda Emina Tufo.

 „Parti je bio otvorenog tipa, i ovo je bio način kako smo željeli da se zahvalimo svima onima koji su podržavali naš rad u proteklih 10 godina“, kazao je predsjednik OK BUŽIM,  Aladin Ičanović.

Rođendansko slavlje je nastavljeno i  u subotu, kada su članovi OK Bužima sa drugim sportistima i građanima su organizirali defile kroz Bužim, a nakon defilea,  održana je revijalna utakmica između prve ekipe Kluba i veterana Kluba.

Isti dan u večernjim satima održan je svečani prijem, na kojem su dodijeljene zahvalnice i priznanja osnivačima OK Bužim,  i  svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli afirmaciji odbojke. 

Posebno priznanje dodijeljeno je prvom treneru OK Bužim, Edinu Mulaliću.

Cijenjenom skupu pored predjsdnika OK Bužim, obratili su se predsjednik Sportskog saveza USK, Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza općine Bužim, Admir Sijamhodžić , te načelnik općine Bužim, Zikrija Duraković.

Uprava odbojkaškog kluba  Bužim se zahvaljuje svima onima koji su u proteklih 10 godina bili uz njih, te svima koji su učestvovali u proslavi prvih 10 godina OK Bužima.

Komentari

komentara