Published On: čet, jan 6th, 2022

NES Bužim: Načelniče, ni 10 miliona nije bilo dovoljno da se kupi većina za budžet!?

Nakon jučer održane sjednice Općinskog vijeća općine Bužim, saopćenje za javnost uputila je NES Bužim.

“Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća općine Bužim moglo se vidjeti da načelnik Nanić nema potrebne podrške vijećnika, odnosno da su poremećeni koalicioni odnosi, što je najvjerovatnije i sam izazvao svojim bahatim i neodgovornim djelovanjem.
Pored rasprave o još nekoliko tačaka dnevnog reda Općinsko vijeće nije dalo podršku predloženom budžetu za ovu godinu, koji je u najmanju ruku nezakonito planiran u iznosu od oko 9,5 miliona, a znamo da je izvršenje budžeta za prvih 9 mjeseci 2021.godine bilo samo 3,9 miliona maraka.
Takav budžet, urađen po principu “ima Djeda mraz paketiće za sviju”, je dobio podršku samo Kluba vijećnika SDA i Suvada Šahinovića iz SDP-a.
Usljed nedostatka potrebne većine ostaje da se vidi hoće li predsjedavajući Šahinović podnijeti ostavku, jer prije samo par dana je principijelno rekao da ne podržava aktuelnog načelnika Nanića i da isti treba podnijeti ostavku, a jučer je podržavao sve materijale koje je predložio načelnik.
Ostaje da se vidi kako će načelnik Nanić, opterećen nizom afera, od skidanja plakata do nezakonite dodjele općinskog zemljišta, desetinama krivičnih prijava, razapet između privatnih interesa i interesa građana proglasiti budžet općine Bužim za 2022. godinu”, stoji u saopćenju.
/NES Bužim

Komentari

komentara