Published On: pon, nov 1st, 2021

Formiran Mjesni odbor Lubarda NES-a Bužim

Održavanjem izborne skupštine u Mjesnog odbora Lubarda, OO NES Bužim, proteklog vikenda započet je proces formiranja mjesnih odbora Narodnog evropskog saveza u Bužimu.

Za predsjednika ovog Mjesnog odbora jednoglasno je izabran Remzija Šomić , vijećnik NES-a u Općinskom vijeću općine Bužim, dok su za članove Mjesnog odbora NES-a Lubarda, pored predsjednika, izabrani Livaković Bajro, Šomić Remzija, Eminić Asmir, Livaković Fahrudin, Alešević Sejfulah, Šekić Mirsad, Muminović Abdaga, Livaković Hašim, Džinić Ale, Alešević Ismet, Livaković Dževad, Odobašić Nihad, Alešević Vahid, Kudelić Mirsad i Bajrić Dženis.
Izbornoj skupštini su prisutsvovali Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a BiH, i Mustafa Ružnić, predsjednik RO 1 Krajina i premijer USK, Jasmin Emrić, član Predsjedništva NES-a, Agan Bunić, predsjednik Kluba zastupnika NES-a u Skupštini USK-a, te Nedžad Kudelić, predsjednik Inicijativnog odbora NES-a Bužim.
U svojim obraćanjima posebno su se osvrnuli na potrebu jačanja infrastrukture NES BiH, o aktivnostima Vlade USK u proteklom periodu, kao i planovima u budućnosti.
Istaknuto je da je Vlada USK-a u mandatnom periodu izdvojila značajna financijska sredstva za projekte na području ove mjesne zajednice kao i cijele općine Bužim. Između ostalog istaknuti su projekti rekonstrukcije regionalnog puta Brigovi-Konjodor-Cazin, izgradnja zgrade Policijske stanice, objekat MSŠ, okoliš Doma zdravlja Bužim, cirka milion maraka za izgradnju lokalne i nekategorisane putne mreže, javnih rasvjeta, te niz drugih projekata.
Ono sto je posebno naglašeno je da nisu zadovoljni brzinom utroška sredstava od strane Općine.
Predsjednik NES BiH Nermin Ogrešević, govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u našoj državi, o tome da je došlo vrijeme da Krajišnici konačno delegiraju i izaberu ljude koji će nas predstavljati na višim nivoima vlasti i koji će bez imalo rezerve znati zastupati naše interese kako bi konačno krenuo ravnomjeran razvoj čitave države BiH.
Predsjednik Ogrešević se posebno osvrnuo na potrebu čuvanja institucija države BiH, u čije temelje su ugrađeni životi šehida i zato naša obaveza je da sada preuzmemo amanet posla i da ga radimo pošteno i odgovorno.
Formiranju prvog mjesnog odbora je prisustvovalo oko 100 članova i aktivista Narodnog evropskog saveza Bužim.
/NES Bužim

Komentari

komentara