Published On: ned, mar 29th, 2015

Bužim: Skupština MIZ-a Bužim, dodijeljena javna priznanja Medžlisa/FOTO

U nedjelju, nakon podne namaza, održana  je sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bužim.

sm1

Na sjednici su pored delegata bili prisutni i bihaćki muftija Hasan ef. Makić, delegat u Saboru Islamske zajednice Agan Bunić, te imami Medžlisa.

Predsjednik Medžlisa IZ Bužim, Eniz ef. Veladžić, podnio je administrativno-pravni izvještaj  i izvještaj o radu Izvršnog odbora, dok je glavni imam, Mehmed ef. Harčević, prezentirao izvještaj vjersko-prosvjetne službe Medžlisa.  Nakon kraće diskusije usvojeni su svi izvještaji i data je saglasnost na završni račun za 2014.godinu.

IMG_5122

IMG_5144

IMG_5157

Predsjednik Medžlisa, Eniz Veladžić, je potvrdio da će se temelj Islamskog kulturnog centra Bužim održati 2.maja tekuće godine.

U svečanom dijelu sjednice Skupštine prisutnima su se obratili  muftija bihaćki, prof. Hasan ef. Makić.

IMG_5217

IMG_5103

Dodijeljenja su i ovogodišnja javna priznanja Medžlisa Islamske zajednice Bužim.

Dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja zahvalnica su hadži Nurija Abazović, hadži  Ale Mehić, te džemat Varoška Rijeka. Dobitnik Priznanja je prof. Husein ef. Grošić.

IMG_5200

IMG_5208

Dobitnici Plakete Medžlisa IZ Bužim su prof. Rifet Šahinović, za unapređenje islamske misli i pisane riječi, njegovanje zavičajnih vrijednosti i vjerske tradicije Bošnjaka u Bužimu, te Kasim Mulalić, za zalaganje na jačanju institucija Islamske zajednice, izgradnji i promoviranju Islamskog kulturnog centra u Bužimu, te uspostavljanje veza između Islamske zajednice  i najviših organa vlasti BiH.

Buziminfo.ba

Komentari

komentara