Published On: sub, maj 7th, 2016

Bužim: Počinje III faza radova na Islamskom kulturnom centru/FOTO

U Bužimu je u subotu, simbolično na 7. maj, Dan džamija, potpisan ugovor za III fazu radova na izgradnji Islamskog kulturnog centra.

ugovor_medzlis_buzim_islamski_kulturni_centar

[ Foto: buziminfo.ba ]

Ugovor su potpisali predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bužim, Eniz ef. Veladžić, i predstavnici firmi izvođača radova, „Gradnja Final“  i  „Otkos“.

Manifestacija  Dani vakufa je iza nas.  Danas, 7. maja na Dan džamija, potpisali smo ugovore za III fazu radova na IKC-u. Inicijalna sredstva je obezbjedila Općina, a preostali dio očekujemo  sa viših nivoa vlasti, na čije javne pozive smo aplicirali projekat. Svakako, očekujemo da će se i naši vjerni vakifi uključiti i pomoći nam da završimo ovo hairli djelo, koje je naš vakuf budućim generacijama i slika koja će krasiti našu čaršiju“, kazao je predsjednik MIZ-a Bužim, Eniz ef. Veladžić, prilikom potpisivanja ugovora.

Koristim priliku da se zahvalim svima koji nas pomažu, a posebno općinskim službama na čelu sa općinskim načelnikom“, dodao je Veladžić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik općine Bužim, Agan Bunić. Općina Bužim pruža značajnu podršku u izgradnji ovog objekta.

Danas, povodom Dana džamija na simboličan način potpisujemo ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi izgradnje  Islamskog kulturnog centra, na radost svih nas. Medžlis IZ Bužim nastavlja aktivnosti na izgradnji ovog značajnog vakufskog dobra. Općina Bužim će u okviru svojih mogućnosti podržati izgradnju  i ove faze. Vjerujem da ćemo do kraja godine imati potpisan ugovor i za posljednju, četvrtu fazu izgradnje ovog objekta“, kazao je načelnik Bunić.

Vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi oko 70.000 KM. Treća faza radova podrazumijeva postavljanje vanjskih fasada na oba vakufska objekta, kao i uređenje dijela okoliša.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Bužim napominju da zainteresirani građani i dalje mogu donirati svoja sredstva i na taj način postati vakifi ovog vakufskog objekta.

Buziminfo.ba

Komentari

komentara