Published On: uto, maj 3rd, 2016

Bužim: Manifestacija Dani vakufa 2016/FOTO

Ovogodišnja manifestacija “Dani vakufa u Bosni i Hercegovini 2016”, čiji je organizator Vakufska direkcija Islamske zajednice BiH, većim dijelom se održava na prostoru Unsko-sanskog kantona.

dani vakufa buzim svecanost

Svečanošću dodjele vakufnama vakifima za izgradnju vakufske zgrade Islamskog kulturnog centra Bužim, a koja je održana u utorak u bužimskom Centru za kulturu, ova manifestacija je zvanično otpočela na području našeg kantona.

Svečanost su uveličali predstavnici Vakufske direkcije IZ BiH, Muftijstva bihaćkog, Medžlisa IZ Bužim, političkog, javnog i kulturnog života.

Vakufname su dodijeljene za 68 vakifa Islamskog kulturnog centra u Bužimu, koji su dio svoje imovine uvakufili za izgradnju ovog objekta.

Aktivnosti vezane za izgradnju Islamskog kulturnog centra počele su prije 10 godina, kazao je Eniz Veladžić, predsjednik Medžlisa IZ Bužim. Zahvaljujući vakifima, završene su dvije faze radove, a uskoro se očekuje početak treće.

Značajnu podršku izgradnji ovog objekta pružila je Općina Bužim i njen prvi čovjek. Islamski kulturni centar će biti simbol odličnih odnosa između Općine Bužim i Medžlisa IZ Bužim, kazao je općinski načelnik Agan Bunić.

Prisutnima se je obratio i premijer USK-a, Izudin Saračević, kao i muftija bihaćki, Hasan ef. Makić, te glavni imam Mehmed ef. Harčević.

Senad Zajimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice BiH, s ponosom je istaknuo da u našoj zemlji ni u najtežim vremenima nije došlo do smanjenja uvakufljenja. 

Prije svečanosti, predstavnici Vakufske direkcija su zajedno sa glavnim imamom Mehmedom ef. Harčevićem i predsjednikom MIZ-a Enizom ef. Veladžićem obišli objekat IKC-a.

Manifestacija Dani vakufa u BiH nastavlja se narednih dana u Velikoj Kladuši, Cazinu, Bosanskoj Krupi i Bihaću. 

Buziminfo.ba

VIŠE FOTOGRAFIJA OVDJE

Komentari

komentara