Published On: uto, dec 28th, 2021

Akademik Husein Muratović: Načelnik Bužima ne predstavlja nijednog čovjeka koji je za građansku državu BiH!

Osvrt akademika Huseina Muratovića:

Precrtavanje bilborada na kojem Premijer i Predsjednik Skupštine USK i mještanima općine Bužim čestita Novu godinu i Katolički božić, ne predstavlja ništa drugo nego jeftinu populističku parolu i blijedu kopiju gluposti koju u javnost svakodnevno plasiraju Dodik i Milanović.

Dakle, „mali“ populista (Načelnik) bi morao znati da je on i njegova Stranka ovim potezom fantastično nabacila loptu na volej rušiteljima Države. Jer, država BiH može i treba da opstane kao građanska, u kojoj će svima biti komotno. Čak štaviše, poželjna je i pozitivna diskriminacija u korist sredina koje su multietničke. Vjerujem da su Premijer i Predsjednik bilbord namijenili svim građanima Kantona, pa dakle, i Bužima.

Bilo bi interesantno ustanoviti koliko je sadašnjih „patriota“, protivnika bilborda, svojevremeno promijenilo i nacionalnu pripadnost da bi dobili hrvatsku putovnicu.

Iako je općina Bužim dominantno, da ne kažem, isključivo, jednoncionalna, bilbord ne bi trebao smetati nikome ako u njoj žive bar tri pripadnika druge nacije ili vjeroispovijesti. Ko to ne razumje ili neće da prihvati, ne vidi dalje od nosa.

Slijedom logike, dobronamjernom sasvim dosta, navodi akademik Husein Muratović.

/usn.ba

Komentari

komentara