Published On: uto, avg 16th, 2016

Završeni 21. Slobodarski dani viteškog grada Bužima/FOTO

U ponedjeljak je u Bužimu, svečanom akademijom pred preko 10. 000 ljudi, završena 21. manifestacija “Slobodarski dani viteškoga grada Bužima”, kojom se obilježava 24. godišnjica osnivanja 505. viteške bužimske brigade.

Foto: Nisvet Porić

Svečanosti je prisustvovalo preko 10.000 građana i gostiju, a među njima i predstavnici političkog, vjerskog i javnog života, bivši borci i starješine.

Protokol obilježavanja završnice Manifestacije počeo je prijemom zvanica u Općini Bužim. Nakon prijema, delegacija je  obišla  Muzej sobu 505. viteške brigade, a potom je upriličen obilazak Turbeta generala Izeta Nanića, gdje je odata počast, položeno cvijeće i proučena fatiha.

Prisutnim građanima su se obratili Edham Eminić, predsjednik Organizacionog odbora Slobodarskih dana, Husein Rošić, premijer USK, Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Sead Jusić, zamjenik ministrice odbrane BiH, te Agan Bunić, načelnik općine Bužim.

Načelnik Agan Bunić je proglasio zatvorenom 21. manifestaciju, čestitao dan formiranja 505.-te brigade, te kazao da je ovo prilika da se sjetimo herojske borbe jedne od najboljih brigada A RBiH, te da odamo dužno poštovanje onima koji su dali sve u odbrani jedine domovine BiH. Bunić je u svom obraćanju posebno skrenuo pažnju na to da moramo djecu i nove naraštaje učiti da poštuju i vole svoju domovinu, svoju zastavu, grb i himnu.

U zabavnom dijelu programa, koncert je održao bh. pjevač Enes Begović.

slobodarski 2016

/Buziminfo.ba

Komentari

komentara