Published On: sri, nov 23rd, 2016

Vrhovni sud FBiH odbio žalbe odbrane: Za svirepo ubistvo Arnele Đogić 80 godina robije

Vrhovni sud FBiH odbio je žalbe branilaca te izrekao presudu kojom je potvrdio prvostepenu odluku Kantonalnog suda u Zenici od 14. juna 2016. godine

izricanje_presude_avdiji_selimovicu_i_murizu_brkicu2

 kojom su optuženi Avdija Selimović i Muriz Brkić oglašeni krivim i osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora u trajanju od po 40 godina za ubistvo Arnele Đogić na okrutan ili podmukao način, potvrđeno je iz ove institucije.

vrhovni-sud-FBiH-sept2013.jpg - Vrhovni sud FBiH odbio žalbe odbrane: Za svirepo ubistvo Arnele Đogić 80 godina robije
Vrhovni sud FBiH

Podsjećamo, u Vrhovnom sudu FBiH održana je rasprava na osnovu žalbe advokata Brkića i Selimovića koji su tražili smanjenje kazne, obrazlažući zahtjev time da ova presuda nije u skladu sa sudskom praksom BiH i da nije uzeto u obzir da optuženi nisu bili osuđivani, da su priznali krivnju, te da olakšavajuće okolnosti sud nije cijenio u dovoljnoj mjeri.

Kao što smo pisali, njih dvojica su nakon trodnevne potrage za tijelom Đogićeve na području Olova, priznali ubistvo navodeći kao motiv ljubomoru. Arnela, koja je ranije bila u vezi sa Selimovićem, prvo je pretučena, a nakon toga joj je preko usta vezano PVC uže kako ne bi mogla dozivati u pomoć.

arnela djogic pronalazak tijela3.jpg - Vrhovni sud FBiH odbio žalbe odbrane: Za svirepo ubistvo Arnele Đogić 80 godina robije
Djevojka je prvo mučena, a zatim ubijena i bačena sa litice u rijeku Stupčanicu

Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, optuženi su je izvukli iz vozila i zadali joj rane nožem, da bi beživotno tijelo potom bacili u kanjon Stupčanice sa litice visine 70 metara. Uz put su pobacali njen mobitel, lične dokumente, a novac koji su pronašli kod žrtve potrošili su u kafanama.

/Oslobođenje

Komentari

komentara