Published On: ned, nov 22nd, 2020

Vlada USK: Uskoro izgradnja mosta koji će povezati lokalne puteve Bužima, Cazina i Velike Kladuše

U Bihaću je u četvrtak po 192. put zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Vlada Kantona je na ovoj sjednici donijela odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti.

– “Grant od 5000 KM dodijelit ćemo za finansiranje izrade projekto-tehničke dokumentacije za glavni projekat Sejdića most, po zahtjevu Mjesne zajednice Jusufovići, općina Bužim, a radi se o projektu koji bi trebao povezati lokalni put Ljubijankići i lokalni put Sejdića most – Mrcelji – Todorovo u općini Velika Kladuša. Na izgradnju ovog mosta čeka se više od 20 godina kako bi povezao lokalne puteve između Bužima, Cazina i Velike Kladuše”, obrazložio je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Aktivnosti za izradu ovog mosta traju od 1997. godine kada je od strane projektnog društva GZG d.o.o. Sarajevo izrađen izvedbeni projekt lokalnog puta Ljubijankića most – Sejdića most. Ovaj most sastavni je dio lokalnog puta Ljubijankića most – Sejdića most, te se isti nalazi na administrativnoj granici.

 

/RTVUSK

Komentari

komentara