Published On: pon, apr 19th, 2021

Vanredna sjednica Skupštine USK: Imenovano novih pet ministara u Vladi USK i usvojen Finansijski plan ZZO

Na današnjoj sjednici Skupšine USK izvršena je rekonstrukcija Vlade USK-a.

Poznata imena novih ministara: Ines Pušac, ministrica Ministarstva pravosuđa i uprave, Samra Mehić, ministrica Ministarstva privrede, Muris Halkić, ministar Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike, Almin Hopovac, ministar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Samir Jašaragić, ministar Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida.

Na dnevnom redu su bile dvije tačke, prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju Vlade USK:  Odluka o razrješenju dužnosti funkcije ministara u Vladi USK, te Odluka  o imenovanju na dužnost i funkciju  ministara u Vladi USK, te  Finansijski plan ZZO USK-a za ovu godinu, čijim bi se usvajanjem stvorili uvjeti za neometano finansiranje zdravstvenih ustanova i ujedno isplatu plata radnicima u zdravstvu.

Skupštinski zastupnici danas su sa 16 glasovima ZA razriješili ministre pet resora u Vladi, te na njihove pozicije imenovali nove. Razriješeni su ministri zdravstva, privrede, obrazovanja , pravosuđa i uprave, te ministarstva za pitanje boraca i RVI. 

Nakon toga, usvojen je Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Na samom kraju sjednice novi ministri su položili zakletvu. 

/RTVUSK

Komentari

komentara