Published On: pet, okt 12th, 2018

SBB Bužim: Ukrali su nam oko 200 glasova

Sedam dana nakon održanih Općih izbora u BiH uglavnom iz dana u dan izlaze na vidjelo mnoge izborne prevare

Sedam dana nakon održanih Općih izbora u BiH uglavnom iz dana u dan izlaze na vidjelo mnoge izborne prevare i krađa glasova. Zloupotrebe od strane članova biračkih odbora nisu zaobišle ni izborni proces na području općine Bužim, piše Dnevni avaz.

Od ukupnog broja nevažećih listića (preko 600 listića za Predsjedništvo BiH do preko 800 listića za Parlament FBiH), prema saznanjima posmatrača SBB-a, najviše je onih na kojima je zaokružen Fahrudin Radončić kao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ili na drugim glasačkim listićima gdje su zaokruženi kandidati SBB-a, što dovodi u opravdanu sumnju izborne rezultate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Također, prema izjavama građana i zapisnicima posmatrača izvršena je izborna krađa preferencijalnih glasova za pojedine kandidate SBB-a, posebno na kantonalnoj listi, gdje pojedinim kandidatima nije upisan niti jedan preferencijalni glas, a po izvještaju posmatrača i glasača isti su dobili desetine glasova.

Takve namjerne i nezakonite zloupotrebe su se desile na biračkim mjestima u Zarodostovu, Varoškoj Rijeci, Konjodoru, Bućevcima i drugim biračkim mjestima. Protiv odgovornih predsjednika i članova biračkih odbora SBB Bužim će pokrenuti krivični postupak i utvrđivanje odgovornosti. Po objavljivanju izbornih rezultata SBB Bužim će u skladu sa izbornim zakonom uložiti prigovore i tražiti ponovno brojanje za navedena biračka mjesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OO SBB Bužim izražava žaljenje što građani Bužima nisu uvidjeli da je odavno vrijeme za promjenu loše i nepoštene politike prema Bužimu, prema Krajini, da smo svi zajedno imali šansu da iskoračimo prema boljoj budućnosti, da povedemo sve gradove i općine putem razvoja i prosperiteta.

SBB Bužim koristi priliku da u ime Saveza i svih kandidata se zahvali građanima kantona i općine Bužim koji su glasali za predsjednika Fahrudina Radončića i kandidate SBB-a iz Bužima na svim listama. Vaš glas cijenjeni sugrađani će u narednom periodu biti glas za bolju budućnost Bužima i Krajine u cjelini, ističu iz OO SBB Bužim.

/avaz.ba

Komentari

komentara