Published On: pon, sep 30th, 2019

SBB Bužim: Mi smo ti koji gradimo ceste, drugi ih blokiraju godinama

Klub vijećnika SBB Bužim danas je uputio saopćenje za javnost, koje možete pročitati u nastavku.

Klub vijećnika  SBB Bužim traži od Općinskog načelnika da odmah dostavi u Stručnu službu Općinskog vijeća Odluku o eksproprijaciji zemljiša vezano za nastavak izgradnje zaobilaznice u skladu sa propisanim procedurama, a sve u cilju kako bi odblokirali dalji rad na izgradnji zaobilaznice.

Klub vijećnika SBB-a Bužim u saradnji sa kadrovima na višim nivoima je uvijek radio na poboljšanju infrastrukture na području Bužima, a to se vidi na cesti koja prolazi kroz centar Bužima, te naseljima Čava i Varoška Rijeka, te na regionalnom putu koji povezuje Bužim i Cazin, u koji se ulaže najveći iznos u poslijeratnom periodu od 2,3 miliona KM.

Samim tim tražimo  da Općinski načelnik  dostavi odluku u propisanoj proceduri  kako bi sazvali redovnu sjednicu i usvojili neophodne odluke.

Nadalje, ponovo pozivamo Općinskog načelnika općine Bužim da ne blokira rad Općinskog vijeća, službe Vijeća i drugih javnih preduzeća i ustanova, jer time blokira život građana općine Bužim.

Mi nemamo potrebe dokazivati bilo kome šta smo mi to uradili za projekte na području Bužima, jer oni danas svjedoče o nama i našem političkom djelovanju, stoji u saopćenju Kluba vijećnika SBB Bužim.

Klub vijećnika SBB-a

Komentari

komentara