Published On: pet, okt 26th, 2018

Sarajevo: Automafijaši ubili policajca, drugome se ljekari bore za život

U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Kako nezvanično saznaje Avaz, život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović. Kako javlja reporter Avaza s lica mjesta prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobile, Range Roverom i crnim Golfom V.

Tokom noći, sumnjaju istražitelji pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.  

Na licu mjesta bili su i policijski komesar Mevludin Halilović i minista unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.

8.10

Kako javlja reporter “Avaza” sa lica mjesta teško ranjenog policajca Davora Vujnovića trenutno operiraju.

Prema nezvaničnim informacijama pogođen je u glavu, a ljekari mu se bore za život.

/avaz.ba

Komentari

komentara