Published On: sub, nov 4th, 2017

Saopćenje Kluba vijećnika SDA Bužim

Povodom održane sjednice KO SDA USK-a saopćenjem za javnost oglasio se Klub vijećnika SDA Bužim kao jedini legitimni predstavnik članova i glasača SDA u Bužimu.

Klub vijećnika SDA i članstvo Stranke ne prihvataju ucjenom imenovano Povjereništvo za OO SDA Bužim i kao takvo neće imati podršku Kluba i istinskog članstva SDA, a sve zbog toga što su imenovani u Povjereništvo radili protiv Stranke na prošlim lokalnim izborima i kao takvi, shodno zaključcima Predsjedništva SDA, nisu ni mogli biti imenovani.

Izražavamo žaljenje što su članovi KO SDA USK-a pod pritiskom predsjednika Šemsudina Dedića i potpredsjednika Amira Avdića ugasili OO SDA Bužim nakon 27. godina djelovanja i postojanja, a koju je formirao rahmetli predsjednik Alija Izetbegović  za tadašnju Zajednicu mjesnih zajednica Bužim, i prije zvaničnog dobivanja statusa općine.

Istinski članovi i birači Stranke, i oni koji neće da sarađuju sa osuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem neće učestvovati u radu takvog organa. U tom smislu će i Agan Elkasović vijećnik SDA kojeg su na današnjoj sjednici imenovali u Povjereništvo SDA Bužim podnijeti neopozivu ostavku na članstvo u ovom novoimenovanom organu koji nema nikakav legitimitet  među istinskim članovima i biračima SDA u Bužimu.

O budućim aktivnostima Kluba vijećnika i članstva Stranke će se  u narednim danima zauzeti jasan stav, te se jasno ograditi od novoimenovanog Povjereništava i kantonalne politike koaliranja sa izdajnikom i osuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Tim povodom u ponedjeljak, s početkom u  11 sati u prostorijama Vijećnice u  Centru za  kulturu Bužim, će se održati press konferencija Kluba vijećnika SDA, a na kojoj će biti prezentirani budući pravci djelovanja Kluba vijećnika i članstva SDA, te ovom prilikom pozivamo medije da prate najavljenu press konferenciju.

/KLUB VIJEĆNIKA SDA BUŽIM

VEZANA VIJEST: Saznajemo: Ko je imenovan u Povjereništvo OO SDA Bužim

Komentari

komentara