Published On: čet, avg 25th, 2016

Rješenje Vlade FBiH: Omogućen nastavak radova na bužimskoj zaobilaznici

U četvrtak je održana 66. sjednica Vlade Federacije BiH, na kojoj je Vlada, pored ostalih važnih odluka, donijela i rješenje o uvođenju u posjed nekretnina prije pravosnažnosti rješenja o eksproprijaciji za dio zemljišta preko kojeg prolazi trasa bužimske zaobilaznice.

rjesenje_vladaf_buzim

Ovim rješenjem se dozvoljava korisniku eksproprijacije ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za nekretnine eksproprisane rješenjem Općinskog načelnika Općine Bužim, i to na nekoliko parcela preko kojih će se graditi dionica zaobilaznice.

Da je Vlada donijela navedeno rješenje potvrdio je i općinski načelnik Agan Bunić.

– Konačno imamo rješenje za početak izgradnje druge faze zaobilaznice. Nažalost, imali smo puno blokada. Ranije uprave Direkcije za ceste USK-a nisu imale sluha za ovaj projekat, politički je blokiran sa lokalnog i kantonalnog nivoa, nažalost blokiran je i od nekih političara iz Bužima, ali evo konačno može se početi sa realizacijom ranije potpisanih ugovora. Očekujemo da će nova uprava Direkcije i Vlada USK-a obezbjediti sredstva za završetak asfaltiranja druge faze, kazao nam je načelnik Bunić.

Razumijevanje i podrška Vlade Federacije BiH

– Vlada FBiH je imala puno razumijevanje za nastavak izgradnje obilaznice, zahvaljujući ministru Šemsudinu Dediću, te su po hitnom postupku donijeli rješenje da Direkcija cesta USK-a može nastaviti izgradnju. Očekujemo da će se vrlo brzo naći rješenje i za konačan dogovor oko cijene zemljišta koja se izuzima vlasnicima Isakovićima, te da će i oni biti zadovoljni izgradnjom zaobilaznice. Hvala i Federalnoj geodetskoj upravi i novoj upravi Direkcije cesta USK-a, koja je u zadnjih nekoliko dana maksimalno ubrzala postupak dobivanja rješenja za ulazak u posjed, dodao je Bunić.

drzavni i federalni vrh u buzimu

Krajem prošle godine, prilikom posjete državnog vrha općini Bužim, člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, državnog i federalnog premijera Denisa Zvizdića i Fadila Novalića, obećana je pomoć u realizaciji većih infrastrukturnih projekata u Bužimu od strane viših nivoa vlasti, a među kojima je i bužimska zaobilaznica.

/Buziminfo.ba

Komentari

komentara