Published On: uto, dec 29th, 2020

Počinje izgradnja novog objekta Policijske stanice Bužim

Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona potpisao je danas u Bihaću ugovor sa izvođačem radova za izgradnju objekta Policijske stanice u općini Bužim, a vrijednost projekta kojeg u potpunosti finansira  Vlada USK je milion i 111 hiljada maraka.

Potpisivanju ugovora danas su bili prisutni: komesar Mujo Koričić, skupštinski zastupnici Agan Bunić i Nisvet Jusić, premijer Mustafa Ružnić sa savjetnikom Nedžadom Kudelićem i resornim ministrima Ivanom Pršom i Asimom Dizdarevićem.
Ovim su se stekli uslovi da se krene sa izgradnjom objekta kako bi policija u Bužimu napokon dobila modernu zgradu i evropske uvjete za rad, a ugovorom je predviđeno da radovi na izgradnji trebaju biti završeni u 2021. godini. Nakon toga, plan MUP-a USK je izgradnja novih objekata u općinama Velika Kladuša i Bosanski Petrovac, kazao je ministar Kljajić.
Svoje zadovoljstvo potpisivanjem ugovora za izgradnju Policijske stanice Bužim iskazao je i skupštinski zastupnik, Agan Bunić.
Kao zastupnik iz Bužima sretan sam i smatram ga jednim od značajnijih projekata za građane Bužima koje je realizirala aktuelna vlast Kantona. Hvala u ime policijskih službenika i građana Bužima svima, posebno premijeru Ružniću, ministru Kljajiću i komesaru Koričiću, koji su podržali ovaj značajan projekat, kazao je zastupnik Bunić.
– MUP USK u 2020. godini u prioritetu je imao nabavku policijske opreme i naoružanja za Policijsku upravu USK te izgradnju objekta Policijske stanice u Bužimu. U aktivnostima poboljšanja uvjeta rada i standarda policije imali su bezrezervnu podršku i Vlade Kantona i skupštinskih zastupnika, istaknuo je premijer Mustafa Ružnić.
/buziminfo.ba

Komentari

komentara