Published On: sri, jul 28th, 2021
TOP | By Li.A.

Opozicioni vijećnici traže sazivanje vanredne sjednice OV-a i ostavke predsjedavajućeg Općinskog vijeća i njegovog zamjenika

Grupa opozicionih vijećnika u Općinskom vijeću općine Bužim uputila je saopćenje za javnost povodom zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice tog organa koji su uputili Predsjedavajućem OV-a. Saopćenje kao i navedeni zahtjev  istih možete pročitati u nastavku.

“Povodom neizvjesne situacije u JKP KOMB d.o.o. Bužim, želimo ovim putem izvijestiti građane općine Bužim da već  četvrti put tražimo hitnu sjednicu Općinskog vijeća općine Bužim, da bi riješili situaciju u javnom komunalnom preduzeću.

Svjedoci smo ovih dana da JKP KOMB Bužim ne funkcionira, da je odvoz smeća u potpunosti stao, da je aktuelna većina u Općinskom vijeću, koju čine SDA, SDP i SPU, preuzela odgovornost za sve ustanove i preduzeća kojima je Općinsko vijeće osnivač. Tu su pokazali svoju nemoć u ovih sedam mjeseci otkako su formirali parlamentarnu većinu, a rezultat je da nijedno preduzeće i ustanova nema direktora, već su sve v.d. direktori, što pokazuje koliko su ozbiljni, te koliko im je stalo do preduzeća i ustanova. Činjenica je da im je samo lični interes u pitanju.”, navodi se u saopćenju.

“U proteklih nekoliko dana podnio je bivši direktor javnog komunalnog preduzeća zahtjev sudu za stečaj preduzeća, iako je poznato da je isti taj direktor javno podnio neopozivu ostavku. Kao opozicija u Općinskom vijeću, niz mjera smo predlagali da bi se situacija u JKP KOMB riješila u interesu građana općine Bužim i radnika ovog preduzeća, koji nisu primili već devet plata.”, dodaje se dalje.

“Pozivamo Presjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Bužim da podnesu ostavke na funkcije na kojima jesu, jer su pokazali da ne mogu i neće, jer nemaju ni izbornog ni kadrovskog potencijala da se nose s ovim problemima. Kako nam predstoje vrući dani, te manifestacija Slobodarski dani viteškog grada Bužima, pozivamo Presjedavajućeg da se hitno održi sjednica Općinskog vijeća i da se nađe rješenje za JKP KOMB Bužim, kao i njihove radnike, da bi mogli nastaviti s pružanjem usluga građanima općine Bužim”, navodi se.

“Ovim putem pozivamo i građane općine Bužim da izvrše pritisak na većinu koja hoće i na sve načine pokušava da javno komunalno preduzeće gurne u stečaj, te da usluge odvoza smeća idu u privatizaciju.

Mislimo da je vrijeme da, nakon ovakvih poteza pojedinaca, građani Bužima kažu stop kriminalu i ličnim interesima.”,  stoji u saopćenju grupe opozicionih vijećnika u Općinskom vijeću općine Bužim.

 

Komentari

komentara