Published On: sri, mar 25th, 2020

Općinsko vijeće Bužim: Nastavlja se neodgovoran odnos općinskog načelnika

Kako je ranije saopćeno iz Općinskog vijeća općine Bužim, za danas je bila zakazana hitna vanredna sjednica Općinskog vijeća, međutim, zbog nedolaska općinskog načelnika na istu i zbog nedostavljanja prijedloga Budžeta općine Bužim za 2020. godinu Vijeće je usvojilo tri zaključka.


•  Prekida se sjednica Općinskog vijeća općine Bužim iz razloga što Općinski načelnik općine Bužim nije dostavio materijale za XII vanrednu sjednicu: Prijedlog Odluke o Budžetu općine Bužim za 2020. godinu i Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta općine Bužim za 2020. godinu.

•  Traži se od Općinskog načelnika općine Bužim da u roku od 24 sata dostavi Prijedlog Odluke o Budžetu općine Bužim za 2020. godinu i Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta općine Bužim za 2020. godinu.

•  O nastavku XII vanredne sjednice vijećnici Općinskog vijeća će biti pravovremeno obaviješteni.

Podsjećamo, Općinsko vijeće je već nekoliko puta tražilo od Općinskog načelnika da zbog funkcionisanja općine Bužim hitno dostavi prijedlog Budžeta općine Bužim, kako bi se na vrijeme odgovorilo na aktuelni problem s korona virusom, kako bi Dom zdravlja Bužim, JKP Komb i ostale institucije uspješno obavljale svoju javnu funkciju.

Budžet je neophodno hitno usvojiti i zbog rješavanja posljedica u privredi i poljoprivredi koje će uslijediti kao posljedica pandemije korona virusa.

Istaknuto je, kako ovim činom općinski načelnik nastavlja svoj neodgovoran odnos prema Općinskom vijeću i svim građanima općine, posebno u trenutnoj specifičnoj situaciji.

Osim općinskog načelnika, sjednici se nisu odazvali ni vijećnici koji dolaze ispred SDA.

Komentari

komentara