Published On: sub, nov 25th, 2017

Odbor za očuvanje SDA Bužima: Politika SDA nije politika ucjena

Danas je u Bužimu održana sjednica Odbora za očuvanje SDA na kojoj je, uz ugodnu prazničnu atmosferu povodom Dana državnosti BiH, još jednom upozoreno na štetnu politiku rukovodstva KO SDA USK-a, te utvrđeno nekoliko zaključaka koji oslikavaju trenutno stanje.

Sjednica Odbora za očuvanje SDA Bužima

*Neprihvatljiva je politika ucjena, prijetnji i politika „reci šta tebi treba“ koju provodi rukovodstvo KO SDA USK-a prema istinskim članovima i funkcionerima SDA, jer takva politika nije nikad bila princip rada SDA i trenutno proizvodi nesagledive posljedice po SDA. Nakon rušenja OO SDA Bužim, rukovodstvo Kantonalnog odbora se okrenulo na ucjenjivanje i obračune sa istinskim članovima i kadrovima Stranke u Bužimu.

*Neistinite su tvrdnje da su određeni problemi postojali u OO SDA Bužim, ali sad, nažalost, postoje. Stanje nije dobro ni u ostalim općinskim organizacijama, s toga  pozivamo KO SDA USK-a da provede izbore u dvije općinske organizacije kojim je također uvedeno povjereništvo, te zaustavi osipanje članstva u drugim organizacijama, posebno u OO SDA Velika Kladuša koju napuštaju patriote koji nisu spremni na saradnju sa osuđenim ratnim zločincem.

*Trenutno rukovodstvo KO SDA USK-a će ostati upamćeno kao rukovodstvo koje je zabilježilo najlošiji izborni rezultat na proteklim lokalnim izborima, gdje je na poziciju gradonačelnika/načelnika izabran samo jedan kandidat iz redova SDA, odnosno načelnik općine Sanski Most, te pozivamo patriotske snage da spriječe aktuelno rukovodstvo da ostvari najlošiji izborni rezultat krajiške SDA na općim izborima naredne godine.

*Članstvo SDA Bužim ne prihvata nametnute i ucijenjene pojedince koji imaju svrhu sami sebi, te će se boriti protiv  samoprozvanih predstavnika SDA, kojima Stranka služi za zadržavanje vlastitih pozicija.

*Pozivamo istinske i iskrene patriote SDA iz svih gradova/općina sa područja USK-a da dignu glas protiv katastrofalne politike koju provodi KO SDA USK-a, a sve dok nije kasno za krajišku SDA. Apelujemo i molimo Centralu SDA da zaustavi katastrofalnu politiku rukovodstva KO SDA USK-a, prije nego građani kantona kazne takvu politiku zbog korumpiranih pojedinaca koji zloupotrebljavaju Stranku.

Odbor za očuvanje SDA Bužim, također, upućuje iskrene čestitke svim patriotama države BiH i istinskim članovima SDA u zemlji i inostranstvu povodom Dana državnosti domovine Bosne i Hercegovine.

 

Komentari

komentara