Published On: sri, apr 21st, 2021

NES USK reagirao na navode sa presice KO SDA USK: Trenutno imate osam, a biće ih još manje

Na navode izrečene na današnjoj press konferenciji predstavnika KO SDA USK, reagirao je Narodni evropski savez – NES USK saopštenjem za javnost kojeg prenosimo u cjelosti, a u kojem se navodi sljedeće:

“Kako ni mjesec Ramazan nije više prepreka za iznošenje laži i uvreda od strane Mirsada Vojića, inače pravosnažno osuđenog predsjednika kantonalne organizacije SDA, zbog javnosti ćemo ih podsjetiti na nekoliko činjenica. Umjesto dosadnih press konferencija na kojima sami sebi pričate ono u što više ni vi ne vjerujete, pozivamo vas da se malo pozabavite direktno sa sobom, da se barem suočite da ste u općem rasulu.

Napuštaju vas redom svi, ne zbog “ucjena i političke trgovine” kako vi to nazivate već zbog općeg nepovjerenja prema vama i vašoj politici. Da bi držali lekcije o sudskim procesima protiv bilo koga, prvo morate za primjer navesti sebe i svoje pravosnažne sudske presude. Pozivamo vas da se ne miješate u rad pravosudnih institucija ove države, da ne vršite medijski pritisak na iste, jer to nije dozvoljeno u demokratskom društvu.

Ako već pričate o budžetu kantona prvo morate konstatirati da ste upravo vi i ranija Vlada USK-a ostavili budžet kantona u dugovima do grla, koje aktuelna Vlada na čelu s premijerom Ružnićem vraća od prvog dana mandata. Ne možete dijeliti lekcije o budžetu, a prije nekoliko dana ste htjeli bez plate ostaviti preko pet hiljada zaposlenih koji primaju lični dohodak iz budžeta USK-a i oko dvije hiljade demobilisanih boraca ostaviti bez naknade.

Vašom neodgovornom i lošom politikom ste se doveli u poziciju da imate osam zastupnika, a ni toliko u vrlo skoro vrijeme nećete imati. U vlast s vama jedino je voljna zastupnica Laburističke partije, čiji je osnivač osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić. Dakle, toplo vam preporučujemo da se u ovom lijepom mjesecu posvetite suočavanju sa stvarnosti i realnom slikom u koju ste se sami doveli.”

/NES USK / RTVUSK

Komentari

komentara