Published On: čet, jul 15th, 2021

NES Bužim: Načelniče, uozbiljite se!

Klub vijećnika NES-a (Narodni evropski savez) u Općinskom vijeću općine Bužim uputio je reakciju na saopćenje načelnika Mersudina Nanića kojim je reagovao na press konferenciju opozicionih vijećnika. Reakciju vijećnika NES-a prenosimo u cjelosti:

“Da je bukvalno shvatio frazu da u politici može svakako, bez imalo stida i obraza, načelnik Mersudin Nanić potvrđuje svakodnevno. Tako, ničim izazvan i bez imalo stida proziva vijećnike za stanje u komunalnom preduzeću koji su opozicija u Općinskom vijeću općine Bužim i koji se već skoro godinu dana ne pitaju nizašto u radu Općine, načelnika, Vijeća, javnih preduzeća i ustanova.

Uloga opozicije je da kritikuje, predlaže, traži odgovor od onih koji samo treba da rade svoj posao. Načelnik Bužima to, očigledno, ni nakon tri godine dana mandata nije shvatio.

Načelniče, pozivamo vas da se bavite svojim poslom, da rješavate probleme svih građana općine, a ne samo pojedinaca koji su vas doveli na tu poziciju. Rješavajte probleme komunalnog preduzeća sa svojim partnerima, obećali ste to. Mi, kao opozicija, ćemo vam pomoći, tražili smo hitnu sjednicu, vi i vaši partneri iz Vijeća je niste sazvali.

Prestanite se baviti Vladom USK-a, jer istu ne uvažavate. Jedino vi i Fikret Abdić se ne odazivate na sastanke koje organizira Vlada Kantona.

Oni koji su izlobirali sredstva za projekte na području općine Bužim stoje iza svojih obećanja i vrlo brzo će vam biti doznačena sredstva, vaše je samo da u skladu sa zakonom provedete postupak odabira izvođača. One koji vam već godinama obezbjeđuju novac ne morate zvati kad budete potpisivali ugovore i slikali se.

Prošle godine smo vam samo za komunalno preduzeće obezbijedili 170.000 KM putem  Vlade USK-a, a ne znamo koliko ste vi obezbijedili grant sredstava mimo onih koje naše komunalno preduzeće zaradi putem održavanja lokalne putne mreže i javne čistoće.

Kanton nije bio u obavezi da financira komunalno preduzeće u Bužimu, a Općina na čijem ste čelu, načelniče Naniću, jeste u obavezi, jer ste osnivač komunalnog preduzeća!

Prestanite obmanjivati javnost i počnite raditi šta ozbiljno, da se bar jednom uslikate sa projektom s kojim imate veze i koji je realiziran vašom zaslugom. Ove sve do sada vam obezbjeđuje Kanton ili drugi nivoi vlasti, a najčešće naši sugrađani koji dižu kredite da bi se vi slikali” – stoji u reakciji Kluba.

/Klub vijećnika NES-a u Općinskom vijeću općine Bužim

Komentari

komentara