Published On: čet, mar 4th, 2021

NES BiH: Nikakav spin ne može sakriti debakl s vakcinama

Jeftin medijski spin čiji cilj je bio skrenuti pažnju sa lošeg snalaženja vlasti predvođene sa SDA u pandemiji i sramotnog državničkog dočeka jedne kutije vakcina od dokazanog desničarskog radikala, islamofoba i negatora genocida u Srebrenici Aleksandra Vučića, danas je stigao u vidu teksta u kojem se susret premijera USK Mustafe Ružnića s predstavnicima skupštine grada Berlina pokušava predstaviti kao skandal, saopćeno je iz Nezavisnog evropskog saveza.

“No, skandalozno ponižavanje naše države na njenom aerodromu u njenom glavnom gradu je ipak previše težak grijeh da bi se mogao zamaskirati običnom protokolarnom posjetom dva njemačka lokalna političara Bihaću.

Dovođenje Narodnog evropskog saveza i premijera Ružnića u bilo kakvu vezu sa antiislamskom politikom kakvu zagovaraju neki dijelovi Alternative za Njemačku je neozbiljno, tim prije što dolaze iz istih izvora koji su političkoj opciji koja je na vlasti u USK učestalo podmetali i spočitavali upravo navodni islamski radikalizam.

Javnosti radi, predstavnici skupštine grada Berlina su najavljeni u kapacitetu lokalnih/regionalnih zakonodavaca i bilo bi neukusno i skandalozno odbiti zvanične predstavnike lokalnih vlasti glavnog grada Njemačke. Njemačka je država koju svi u Bosni i Hercegovini doživljavamo kao prijateljsku i naša je obaveza voditi dijaloge s njenim predstavnicima čak i kada se ne slažemo sa politikama ili dijelovima tih politika”, saopćeno je.

“Ne vidim da predstavnici vlasti u Sarajevu imaju zamjerke na to što hiljade ljudi iz Unsko-sanskog kantona svake godine odlazi živjeti u zemlju u kojoj dio glasača glasa za AfD, niti da pokušavaju to promijeniti. Možda bi bilo bolje da razgovaramo o tome umjesto što nas sad već svakodnevno obasipaju ovim jeftinim spinovima,” poručio je premijer USK Mustafa Ružnić.

/NES BiH

Komentari

komentara