Published On: pet, nov 13th, 2020

Narodna lista Bužim: Poruka biračima

Narodna lista Bužim uputila je danas završnu poruku biračima na području općine Bužim, a uoči održavanja Lokalnih izbora u nedjelju, 15. novembra.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,
pred nama su još jedni lokalni izbori, izbori kada biramo načelnika i općinske vijećnike. Iza nas je nekoliko mjeseci službene i neslužbene kampanje, koja je bila specifična zbog sve većeg prisutstva virusa Covid 19, ali koja je opet bila poprilično neprimjerena demokratskom društvu i demokratskim standardima biranja onih koji nas predstavljaju.
Čuli smo mnoge ideje, uglavnom svi znamo šta treba uraditi, šta su prioriteti lokalne zajednice, malo ih je reklo kako nešto završiti. Zaboravimo da građani znaju i ko može nešto uraditi, ko je dokazao da može i hoće, a znamo i ko “puca iz prazne”.
Vjerujemo da smo naučili da život ne prestaje 15. novembra, te da smo mi i dalje komšije, rođaci, prijatelji i da se zbog političkih razlika nismo smjeli dovesti u poziciju da mrzimo i preziremo zbog različitih političkih mišljenja.
Uvjereni smo da će građanke i građani Bužima slobodno birati one koji će ih predstavljati naredne četiri godine, te da ovaj put neće birati oni koji siju strah, “kupuju” i ucjenjuju svoje komšije, zaposlenike i prijatelje. Stoga, pozivamo građane da se oslobode straha i glasaju po vlastitoj savjesti.
Narodna lista Bužim se predstavila po prvi put na lokalnom nivou, prezentirajući sve ono što smo radili proteklih godina, te način kako rješavati probleme građana u narednom periodu. Svaki put kada smo odlučivali i bili dio vlasti znali smo šta su prioriteti građana i za to nisu potrebne nikakve velike platforme, programi i sve ono što se moglo čuti u proteklih par mjeseci.
Vjerujemo da će vašu podršku i glas dobiti upravo Narodna lista Bužim, te kandidat za općinskog načelnika Nedžad Kudelić, a koji glasovi će biti naša obaveza da zastupamo vaše i interese lokalne zajednice u narednom mandatu.” – ističu u NLB.
    
/sponzorisani članak

Komentari

komentara