Published On: sri, nov 15th, 2017

Nakon poteza uprave: Prokišnjava Dom zdravlja Bužim

Teško je zamisliti da neko u mjesecu novembru, u periodu čestih kišnih, pa i snježnih padavina, skida krov sa objekta i isti ostavlja potpuno nezaštićen.

No, upravo ovo je uradio menadžment Doma zdravlja Bužim na čijem čelu je direktorica Indira dr. Bosnić.

Naime, u toku je nadogradnja još jednog sprata na objektu bužimskog Doma zdravlja za potrebe uspostavljanja Centra za mentalno zdravlje. Projekat je to koji je pripremljen i obezbijeđena sredstva za njega u vrijeme prethodne uprave ove zdravstvene ustanove.

Nakon što je imenovana nova direktorica, prije nepuna dva mjeseca, požurilo se sa realizacijom ovog prethodno pripremljenog projekta, a Dom zdravlja su ubrzo, radi fotografisanja i nastojanja  uberu jeftine političke poene, počela oblilaziti lica koja sa Domom zdravlja i navedenim projektom nemaju nikakve veze.

Tako se desilo i to da se sa dijela objekta Doma zdravlja skine krov u periodu za koji je općepoznato da su česte kišne padavine, pa i snježne, čemu i svjedočimo prethodnih dana.

Foto: Stanje unutar  bužimskog Doma zdravlja

Ovakav sulud i neodgovoran potez je ubzo došao na naplatu. Dom zdravlja prokišnjava, a mokri zidovi, dignut namještaj, najlon i posude po hodnicima – prizori su koje pacijenti zateknu prilikom dolaska u Dom zdravlja. Kako saznajemo, određeni ljekari ne mogu ni raditi u svojim ordinacijama, pokvašeni su kartoni pacijenata, a voda se primijeti čak i u prizemlju, i evidentno je da je u objektu nanešena  šteta.

Zdravstveni radnici i pacijenti su ogorčeni ovakvim potezima i situacijom, te se pitaju da li će iko od odgovornih snositi bilo kakve posljedice.

Osim Centra za duhovno zdravlje, slična stvar se desila i sa nabavkom još jednog sanitetskog vozila za potrebe službe hitne pomoći. Naime, iako je procedura oko nabavke i obezbijeđenja sredstava za ovo vozilo završena za vrijeme prošlog menadžmenta, to nije spriječilo aktuelnu direktoricu da prilikom isporuke vozila fotografišu i daju izjave bez spominjanja stvarno zaslužnih. U isto vrijeme, do sada se nisu vidjeli projekti koje je aktuelno rukovodstvo Doma zdravlja osmislilo i realiziralo vlastitim naporima i zalaganjem.

Komentari

komentara