Published On: pet, nov 20th, 2020

Ministar Kljajić: Ove godine početak izgradnje nove zgrade Policijske stanice Bužim (VIDEO)

Ako dozvole vremenske prilike ove godine će se krenuti sa radovima na izgradnji novog objekta Policijske stanice u Bužimu, navodi ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić.

Uprkos finansijskim ograničenjima MUP USK ulaže maksimum napora za nabavku adekvatne policijske opreme i naoružanja. Uz to prioritet im je izgradnja objekta Policijske stanice Bužim. Projekt je vrijedan 1,1 miliona maraka, a završetak izgradnje planiran je u toku naredne godine.

Opremanje policije jedan je od prioriteta u resoru unutrašnjih poslova. Svjesni izazova koji pred njima stoje, u ovom Ministarstvu ulažu sve napore kako bi išli u korak s vremenom.

U tome imaju podršku Vlade USK, u kojoj tvrde da će i dalje kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta rada i standarda policije.

Kako nam je rečeno u Ministarstvu u ovoj godini provedena je tenderska procedura i potpisan ugovor za specijalističku opremu odnosno naoružanje, a isporuka se očekuje krajem ovog mjeseca.

Kako navodi Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK očekuje se isporuka vrijedne opreme, a kada je u pitanju zgrada stanice policije u Bužimu, završena je tenderska procedura te ako dozvole vremenske prilike krenuti će se sa radovima. Ukoliko sve bude išlo prema predviđenom, policijski službenici u Bužimu bi u idućoj godini trebali imati novi objekat, čija je procijenjena vrijednost 1,1 milion maraka. Uz ovaj kapitalni projekt, uskoro se očekuju i uniforme za policijske službenike.

/RTVUSK

Komentari

komentara