Published On: čet, maj 18th, 2017

Mikrofin poklonio opremu Osnovnoj školi „Bužim“

Osnovna škola u Bužimu osnovana je 1922. godine. Danas ova škola broji 1500 učenika što je čini jednom od najvećih škola u Unsko-sanskom kantonu. Učenici nastavu pohađaju u objektu centralne škole u Bužimu i nekoliko područnih škola.

Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ odazvali su se na molbu škole i odlučili da pomognu donacijom u vidu opreme za kabinet geografije i nastavnih sredstava za izvođenje nastave iz matematike. Donaciju u vrijednosti od 1600 KM je uručio Jasmin Beširević, šef filijale Mikrofina u Bihaću. 

„U Mikrofinu pridajemo veliku važnost brizi koja se pruža djeci i mladima, tako da gotovo sve naše donacije idu školama i vrtićima. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da i školiu Bužimu pomognemo u opremanju kabineta opremom koja im je neophodna za rad u nastavi,“ izjavio je Beširević. 

Jasmira Mehić direktorica JU OŠ Bužim zahvalila se na ukazanoj pažnji i pomoći.

„U ime svih učenika, nastavnika, roditelja i u lično ime zahvaljujem Mikrofinu, jer će korištenjem ovih pomagala nastava biti znatno kvalitetnija. Nadamo se i budućoj uspješnoj saradnji”, kazala je.

Svjesni važnosti ranog razvoja za budući uspjeh djece, Mikrofin je prije nekoliko godina pokrenuo  ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola i vrtića neophodnim namještajem i opremom: donirane su kompletne biblioteke, laboratorijski instrumenti i didaktička sredstva, učionički namještaj, dječiji krevetići za obdaništa i ostala neophodna sredstva za rad.

Svoje donatorske aktivnosti Mikrofin je proširio na dječije ambulante, domove za nezbrinutu djecu, dječije biblioteke i pozorišta.

/Buziminfo.ba

Komentari

komentara