unnamed8

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Sanski Most: Završna faza rekonstrukcije gradskog mosta

most-ograda-280x250

U toku su završni radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu i svi poslovi bi mogli biti okončani do kraja mjeseca januara. Gradilište je ovih dana posjetio načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, skupa sa svojim saradnicima i ovom prilikom još jednom je izraženo zadovoljstvo predstavnika lokalnih vlasti kvalitetom do danas urađenog posla.

 

Nakon postavljanja trotoara trebalo bi uslijediti i instaliranje ulične rasvjete na mostu, a nakon toga asvaltiranje, popločavanje trotoara te prilagođavanje pristupnih saobraćajnica. Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako je lokalna vlast izuzetno zadovoljna kvalitetom izvedenih radova te dodao kako je riječ o realizaciji jednog od najvećih najvećeg infrastrukturnih projekata u općini Sanski Most u poslijeratnom periodu.

Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli krajem mjeseca juna, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove  Firma koja vrši nadzor na realizaciji ovog projekta je „TZI inžinjering“ iz Sarajeva.

Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta općine Sanski Most.

 

inmedia.ba