unnamed8

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Radni sastanak na temu vodovod Pivnice

pivnice1

U Kabinetu Općinskog načelnika općine Bužim gosp. Agana Bunića organiziran je radni sastanak sa rukovodstvom MZ Konjodor, na čelu sa predsjednikom gosp. Remzom Pajalićem i vijećnikom sa područja ove mjesne zajednice gosp. Ramizom Kišmetovićem.

 

Tema sastanka je bila nastavak izgradnje vodovoda Pivnice. Načelnik Bunić prisutne predstavnike MZ Konjodor je upoznao o dosadašnjim aktivnostima na ovom trenutno najznačajnijem projektu na području općine, realizaciji ranije obezbjeđenih sredstava, aktivnostima koje se terenutno rade i planiranima aktivnostima za naredni period. Naredni zimski period je potrebno iskoristiti za obezbjeđivanje formalno-pravnih uslova za izgradnju vodovoda, odnosno obezbjeđivanje urbanističke saglasnosti i odobrenja za građenje, te obezbjeđivanje dodatnih sredstava za završetak prve dvije faze izgradnje vodovoda, a koje podrazumijevaju izgradnju pumpne stanice i potisnog cjevovoda-kazao je Bunić.

Predstavnici mjesne zajednice su izrazili zadovoljstvo zbog održanog sastanka, te su se stavili na raspolaganje općini Bužim za nastavak izgradnje ovog projekta, kao što su to radili i u ranijem periodu.