Published On: sub, nov 7th, 2020

Kudelić sa mještanima Zaradostova: Pravim izborom poslije 15. novembra građani neće biti prisiljeni čekati izbornu godinu za realizaciju spremnih projekata

Građani zaseoka Palijan u mjesnoj zajednici Zaradostovo organizirali su posjetu i druženje s Nedžadom Kudelićem kandidatom za općinskog načelnika općine Bužim na predstojećim lokalnim izborima.

Pored navedenog kandidata za općinskog načelnika u ovoj posjeti sudjelovali su i zastupnik u državni zastupnik Jasmin Emrić, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, ministri u Vladi USK-a Asim Dizdarević i Nermin Kljajić, zastupnik u Skupštini USK-a Zikrija Duraković.

U  svom obraćanju, premijer Vlade USK-a Mustafa Ružnić upoznao je prisutne građane da je Vlada USK-a usvojila odluku o raspodjeli financijskih sredstava za podršku razvoju projektima na lokalnom nivou u kojoj su, između ostalih projekata, određena sredstva za nastavak rekonstrukcije i modernizacije lokalnog puta Zaradostovo – Palijan u iznosu od 50.000,00 KM.

Premijer Mustafa Ružnić naglasio je da su svi politički predstavnici većine u Skupštini USK-a, podržali opredjeljenje Vlade USK-a  da se značajna financijska sredstva usmjere u razvoj lokalne infrastrukture na području općine Bužim, čime se postiže ravnomjeran razvoj svih gradova i općina USK-a.

„S obzirom da nam uskoro predstoje lokalni izbori pozivam vas da podržite kandidata za općinskog načelnika Nedžada Kudelića, jer je on kandidat koji svojim radnim i stručnim iskustvom može značajno poboljšati komunkaciju i unaprijediti suradnju s kantonalnim nivoom vlasti“, poručio je Ružnić.

Prisutnima se obratio i kandidat za općinskog načelnika Nedžad Kudelić, koji je upoznao građane s tim da je kao vršilac dužnosti općinskog načelnika primio i potpisao 27 zahtjeva za sufinansiranje projekata, koji su odmah bili odobreni, te za koje je stigla uplata sa kantonalnog nivoa u mjesecu februaru prošle godine, ali da neka sredstva ni danas, nakon 15 mjeseci nisu utrošena.

“Radili smo zaista sve da Općina Bužim zauzme poziciju na kojoj će mnogi zavidjeti, da napravimo gradilište od općine, ali evo svjedoci smo da postoje neki problemi u implementaciji projekata. Bužim može i mora bolje. Još  u februaru 2019. godine su doznačena sredstva, i rukovodioci nisu htjeli iste projekte implementirati, samo iz razloga što je to obezbijeđeno sa nivoa kantona, pa je novac na računu čekao do izborne godine, i svjedoci smo da se sada rade svi projekti, i vidimo na terenu kako se rade provode. To je ono s čim nismo zadovoljni ni mi, a ni naši građani. Nije se smjelo dopustiti da dođemo u ovu izbornu godinu, pa da sad radimo svih 40 projekata, iako sam ja kao vršilac dužnosti zaprimio i potpisao 27 tih projekata, i oni su svi mogli biti realizirani u prošloj godini, ali nažalost nije. Imamo problem, svjesni smo toga, i nadamo se da poslije 15.11. taj problem više nećemo imati. Ja siguno neću dozvoliti da moji građani čekaju godinu dana da potroše sredstva koja su sami obezbijedili.”

Molio bih vas samo da ne dozvolite da se manipuliše sa vama, da vas pokušavaju ucijeniti nasipima, presjecanjima puteva i da utječu na kraju na vašu odluku, jer vaša odluka je samo vaša, i vi ste ti koji odlučujete ko će poslije izbora sjesti na najodgovorniju poziciju u općini Bužim“,  kazao je Kudelić.

Mještani MZ Zaradostovo iskazali su vjerovanje da će građani cijele općine na ovim izborima prepoznati najboljeg kandidata, koji će biti tu za njih svakog dana,  tokom cijelog mandata, a ne samo u izbornoj godini i predizbornoj kampanji, te su na kraju druženja poručili da njihova podrška na predstojećim izborima, sigurno neće izostati.

“Kod nas inače dođu ljudi samo pred izbore, obećaju, i od toga na kraju ne bude ništa, meni je drago što ste došli kod nas u posjetu, te što ste obezbijedili novac prije izbora i prije izborne kampanje, i sad je na nama da i mi pokažemo svoj obraz, i damo vam podršku 15. novembra” bila je poruka domaćina.

 

/uskinfo.ba

Komentari

komentara