Published On: uto, avg 18th, 2020

Kod Velike Kladuše mještani ponovo izašli na ulicu, čekaju autobuse s migrantima

Grupa građana u mjestu Purići kod Velike Kladuše i večeras se okupila s ciljem sprečavanja prolaska autobusa koji prevoze ilegalne migrante, piše klix.ba.

U Puriće je stigao i veliki broj pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona koji nadgledaju, za sada, mirno okupljanje građana. Policija će, kako je rečeno, spriječiti svaki pokušaj nasilja i eskalacije migrantske krize.

Mještani Velike Kladuše i okolnih mjesta već nekoliko noći sprečavaju prolaske autobusa s migrantima, a vlastima poručuju da je kap prelila čašu i da više ne mogu podnijeti pritisak migrantske krize koja im remeti svakodnevni život.

Kako javlja krajiški freelancer Ademir Veladžić koji je ustupio i snimke večerašnjeg okupljanja mještana Purića, od sutra stupa na snagu zabrana prevoza migranata u Unsko-sanski kanton, dok ta odluka večeras vrijedi za područje Velike Kladuše.

To će značiti da će se od sutra autobusi koji prevoze migranti zaustavljati na entitetskoj liniji i ulazu u Unsko-sanski kanton. Naredbu je donio komesar MUP-a USK i Operativna grupa.

Podsjetimo, sinoć je policija intervenisala u mjestu Purići, a na više pravaca bio je blokiran prijevoz migranata i izbjeglica prema Velikoj Kladuši.

/klix.ba

Komentari

komentara