Published On: sri, jan 31st, 2018

Kamber: SDA – to sam ja

 

U vrijeme kada SDA doživljava pucanje po svim šavovima u vlastitim redovima, kada je iz dana u dan napuštaju najsposobniji i oni koji imaju najveću podršku građana, rukovodstvo krajiške SDA putem potrošenih kadrova i besmislenih press konferencija pokušava spasiti brod koji tone.

Tako se na posljednjoj press konferenciji federalnih zastupnika Asim Kamber, pokušavajući opravdati loše budžetsko pozicioniranje USK-a u federalnom budžetu, bez imalo ustručavanja obrušio na bivšeg stranačkog kolegu Agana Bunića, koji je nešto ranije napustio SDA i prešao u SBB, a sudeći prema ranjim izjavama Bunića i njegovih  saradnika , to je i učinjeno upravo zbog pojedinaca poput Kambera, Dedića (predsjednik SDA USK, op.a.), i sličnih.

Navedeni stavovi člana Predsjedništva SDA gosp. Kambera su samo potvrdili i ogledalo su ranije politike SDA USK prema Bužimu, a koja se može tumačiti kao politika ponižavanja i potcjenjivanja, uz konstataciju da Bužimljani  treba da glasaju i šute, a sve valjda s ciljem da dotični i njemu slični zadrže pozicije koje uživaju, ni manje ni više, preko dvadeset godina.

Nakon neuspjelog ubjeđivanja da Krajišnici treba da budu zadovoljni sa obezbjeđivanjem par miliona za aerodrom – slučaj u Bihaću, dok se svake godine dijele na stotine miliona maraka za ozbiljne infrastrukturne projekte širom Federacije, press konferencija je usmjerena na ranijeg potpredsjednika KO SDA USK-a i bivšeg  načelnika Bužima gosp. Bunića, a ona ranija, od prije mjesec dana, press konferencija Kantonalnog odbora koju je također vodio Kamber, bila je, jasno je, najava konačnog obračuna sa Kasimom Mulalićem i konačno gašenje općinske organizacije SDA Bužima.

Bitno je istaći, dijeljenje moralnih političkih lekcija je dobro došlo od starijih i iskusnijih stranačkih članova ostalim svojim kolegama samo onda kada ono dolazi od onih koji imaju svaki moralni i politički autoritet. U ovom slučaju, umjesto da se u miru povuče s političke scene kantona, moralne lekcije je počeo dijeliti zastupnik koji je „za zelenim stolom“  ušao u Parlament Federacije BiH, kojega su zajedno sa premijerom USK-a gosp. Huseinom Rošićem njihove stranačke kolege optuživali da su učestvovali  u izbornim mahinacijama tokom 6. Kongresa SDA, a upamćeni će ostati kao neko ko je po prvi put u vlast direktno uveo stranku osuđenog ratnog zločinca, te kao neko ko je zajedno sa predsjednikom KO SDA USK-a gosp. Šemsudinom Dedićem ostvario najlošiji izborni rezultat lokalnih izbora 2016. godine, i koji će vodeći politiku ucjena i kupovanja ljudi, doživjeti već najavljeni i izvjesni izborni fijasko krajiške SDA.

 

/kolumne/pogledi

Komentari

komentara