Published On: čet, maj 26th, 2016

Jedinstven stav u SDA USK

Na sastanku Predsjednika KO SDA USK-a Šemsudina Dedića sa osam Predsjednika Općinskih organizacija SDA: V. Kladuše, Cazina, Bužima, B. Krupe, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa i B. Petrovca, usaglašeni su jedinstveno zaključci koji obavezuju sve funckionere ove Stranke.

ko_sda_usk

Prije svega se odnosi na izabrane zvaničnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, te visoke funkcionere SDA.

Sa stavovima donešenim na ovom sastanku upoznat je i sam vrh stranke u Sarajevu te i sam Predsjednik Bakir Izetbegović.

Ovih dana počela je sa radom i komisija  koja ima zaduženje ispred KO SDA da utvrdi odgovornost pojedinaca koji su kršili stavove organa SDA. Već početkom naredne sedmice bit će održana sjednica najvišeg kantonalnog organa SDA na kojoj će se raspravljati o mjerama protiv onih koji su u Skupštini provodili politiku drugih političkih partija.

Na ovoj sjednici će biti otvoreno i pitanje rekonstrukcije vlasti i kako je vratiti u okvire dostignutog sporazuma sa SBB-om.

I SBB je izrazio nezadovoljstvo rekonstrukcijom vlasti zbog činjenice da su na njihove pozicije imenovani kandidati bez saglasnosti kantonalnih organa ove stranke.

Odgovor na sva ova pitanja očekuje se nakon otvaranja novih razgovora o implementaciji vlasti ovih dviju stranaka, a u tom smislu su već dobili instrukcije svojih stranačkih centrala u Sarajevu.

zaključci 22zaključci 23

Komentari

komentara