Published On: uto, jan 26th, 2016

“Ekipa za 10” ponovo na okupu

Augustovski projekat „Ekipa za 10“ koji je bio financiran od strane Američke ambasade, Općine Bužim i bužimskih privrednika, a koji je implementiran inicijativom udruženja „Žene sa Une“ svakako je urodio plodom jer je okupio mališane s poteškoćama, njihove roditelja ali i mlade ljude koji su s ogromnom ljubavlju prihvatili provedbu ovog projekta, ali koji su se i zadržali pri ovoj ideji – da kroz druženje i prijateljstvo posvete vrijeme kategoriji stanovništva koje je pomalo zanemareno i marginalizirano.

ekipa 10 re

Nakon same realizacije projekta Ekipa se sastala još dva puta, jednom u novembru, a drugi put u subotu, 23. januara. Povod okupljanju je, kako kažu volonteri okupljeni oko projekta, trebao biti Dan dječije radosti, ali zbog tehničkih problema, ovo okupljanje je realizirano u januaru, umjesto krajem decembra, kada je bilo planirano. Iako pomjereno, ipak su podijeljeni paketići – darivati se ne mora samo za praznike!

Akteri ove priče su se družili sat vremena, na starom mjestu, u učionici Osnovne škole Bužim, čiji menadžment je i ovaj put podržao mališane, od kojih većina i jesu učenici ove škole. Svakako, Ekipa se zahvaljuje menadžmentu na prilici da se još jednom  učionica ispuni smijehom, pjesmom, i što je najvažnije – ljubavlju. 

Kako nam govore volonteri, ova okupljanje će se periodično ponavljati, a i radi se na formiranju udruženja koje bi se bavilo ovom tematikom, a koje je prijeko potrebno ovoj populaciji.

ekipa 10 re 1

Djeca, jedna od najvedrijih tačaka života, svakako daju priliku da se od njih i od života puno nauči, a ovi mališani nas uče prvo da volimo, da cijenimo sitnice i život, te da ga iskoristimo najbolje kako možemo.

Posebna zahvala ide i roditeljima, stalnim pratiocima i najvećoj podršci, i ovom prilikom volonteri im čestitaju na ustrajnosti, trudu i nesebičnoj ljubavi koju daju svojoj djeci, te zahvaljuju na lekcijama koje su volonteri od njih mogli naučiti, kažu iz Ekipe za 10.

Buziminfo.ba

Komentari

komentara