Published On: uto, jun 8th, 2021

Bužim: Vijećnici opozicije zbog stanja vodosnabdijevanja zahtijevaju sazivanje vanredne sjednice Općinskog vijeća

Opozicioni vijećnici NES-a u Općinskom vijeću općine Bužim uputili su danas predsjedavajućem Općinskog vijeća zahtjev za hitno sazivanje vanredne sjednice ovog organa.

Naime, kako je građanima, korisnicima usluga JKP “KOMB” d.o.o. Bužim, poznato u nekoliko posljednjih dana ponovo su na snazi redukcije u vodosnabdijevanju gradskim vodovodom.

U svom zahtjevu, kao razlog za sazivanje vanredne sjednice, vijećnici navode razmatranje stanja javnog vodosnabdijevanja korisnika i stanja u pogledu zbrinjavanja komunalnog otpada, te da je notorna činjenica da JKP “KOMB” ne obavlja usluge zbog kojih je osnovano.

Dalje, navode u svom aktu da oni, za razliku od postojeće većine u Općinskom vijeću, osjećaju odgovornost za stanje koje je odlukama većine u Općinskom vijeću razorilo sistem u JKP “KOMB”, jer su iz preduzeća uklonjeni dugogodišnji zaposlenici koji neposredno upravljaju  tehničko-tehnološkim sistemom vodosnabdijevanja i zbrinjavanja komunalnog otpada.

Osim toga, navode da je čitav sistem predat u ruke nestručnim i neodgovornim kadrovima, čime je, po njima, dovedeno u pitanje snabdijevanje stanovništva pitkom vodom i odvoz komunalnog otpada.

Navedeni zahtjev pročitajte u nastavku:

 

Komentari

komentara