Published On: uto, jul 28th, 2015

Bužim: Pridruži se! Igraonice za djecu

Grupa mladih ljudi okupljena u Lokalnom timu Bužim radi na projektu koji će u narednih mjesec dana okupiti djecu s poteškoćama u razvoju i njihove drugare, gdje će kroz igru, crtanje, pjesmu i slične aktivnosti provesti zanimljive sate, upoznati se, družiti i obogatiti svoju svakodnevnicu.

djeca

Volonteri ovog tima su osmislili igraonice koje će se realizirati u dva sata dnevno. Na 15 ovih igraonica volonteri će se družiti sa djecom i s njima učestvovati u svim aktivnostima. Pored igraonica, projekat uključuje i prikaz animiranog filma i izlet na izletište Svetinja.

Jedan od sastanaka na kojem će volonteri biti upoznati sa detaljima projekta će se održati sutra, 28.7., u OŠ „Bužim“, u staroj školi, sa početkom u 19h.

Ovom prilikom članovi Lokalnog tima pozivaju sve mlade ljude koji su zainteresirani da se pridruže, da svojim radom doprinesu realizaciji ovog veoma važnog projekta koji će, zasigurno, svima koji na bilo koji način budu učestvovali, priuštiti bogato iskustvo. Posebnu važnost ovaj projekat ima za studente psihologije, pedagogije, predškolskog odgoja, razredne nastave i sličnih smjerova. Također, ovo je prilika i za asistente u nastavi, koji svojim učešćem stiču iskustvo, primjenjuju naučeno i daju svoj doprinos zajednici.

Sve što vam je potrebno da biste učestvovali su vrijeme, pozitivan stav i pregršt osmijeha i ljubavi koje ćete, zagarantovano, dobiti nazad, i u većoj mjeri nego što ste dali.

Za sve dodatne informacije obratite se Merimi Račić (061/695-266, fb: Merima McBrain) ili na fb profile: Džana Kedić, Pamela Šahinović i Layla Šahinović.

Komentari

komentara