Published On: ned, sep 19th, 2021

Bužim: Održana Osnivačka skupština Narodnog evropskog saveza BiH: Bužimu treba upravo ovakva politička opcija

U subotu je u Bužimu održana Osnivačka skupština Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na istoj se u ime domaćina, obratio Jasmin Emrić, delegat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iskoristivši priliku da se zahvali svim prisutnim kao i svim građankama i građanima općine Bužim na dosadašnjoj podršci i povjerenju, uz uvjerenje da će i dalje zajedno graditi povoljan ambijent za razvoj općine Bužim i njene cjelokupne infrastrukture.

U radu Osnivačke skupštine učestvovalo je 127 delegata, a pored ostalog, na ovom skupu je poručeno kako Bužimu i njegovim građanima treba upravo ovakva politička opcija.

Za predsjednika Inicijativnog odbora NES BiH Bužim jednoglasno je izabran diplomirani ekonomista Nedžad Kudelić.

„U Bosni i Hercegovini je ovim političkim projektom konačno pokrenuto ukrupnjavanje političke scene i njena rekonstrukcija u svim sferama života. Ovaj projekat su pokrenuli naši lideri koji su svoje političko iskustvo s lokalnog odlučili preslikati na više nivoe vlasti. Narodni evropski savez u općini Bužim će prerasti u politički projekt koji će preuzeti vođenje političkog procesa u ovom dijelu naše Krajine”, naglasio je Kudelić u svome obraćanju.

Prisutnima se obratio i Agan Bunić, predsjednika Kluba NES-a u Skupštini Unsko – sanskog kantona. Bunić je u svom obraćanju, između ostalog, izrazio zahvalnost Vladi USK na čelu sa premijerom Ružnićem, za sredstva koja su u protekle tri godine uložena na području općine Bužim kroz razne projekte i svrhe, a čija je vrijednost 5 – 6 miliona KM.

Skupu se potom obratio premijer USK i koordinator regije 1 NES BiH, Mustafa Ružnić osvrnuvši se na sve aktivnosti koje Vlada USK provodi pod njegovim rukovodstvom.

„U Bužim se mora doći s projektima i infrastrukturom. Ovih dana otvorili smo 5 obrazovnih institucija u Unsko sanskom kantonu s kojima se manipulisalo zadnjih 20 godina, dok je samo u Bužim kroz razne projekte uloženo oko 6,5 miliona KM. Budite ponosni na Vaše herojstvo i čuvajte svoj Bužim, poručio je bužimljanima premijer Ružnić.

Naposlijetku, predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević uputio je iskrene čestitke predsjedniku Inicijativnog odbora Bužim kao i njegovim članovima i poželio puno sreće u daljem radu.

 „Sretan sam večeras kao čovjek i predsjednik stranke što smo ovaj proces na kojem radimo već duže vrijeme uspjeli okončati. Ovaj inicijativni odbor je zaista snažan. U NES-u imamo zasigurno kvalitetan kadar unutar svih regija Bosne i Hercegovine. Ono što nam treba, jesu promjene u državi, a mi ćemo ih zasigurno, uz predan i iskren rad ostvariti. Pozivam vas da se posvetimo napretku Narodnog evropskog saveza na svakom pedlju Bosne i Hercegovine i našu domovinu konačno učinimo funkcionalnom i mjestom ugodnog življenja dostojnog čovjeku. Budimo fokusirani, posvećeni i odgovorni“, poručio je Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza.

Prisutnima su se obratili i regionalni koordinatori NES-a: Ramo Isak, Anel Kljako, kao i gradski vijećnik Grada Sarajeva Seid Škaljić.

Komentari

komentara