Published On: pet, apr 3rd, 2020

BUNIĆ: 270.000 KM za Bužim iz grant sredstava Budžeta USK

Danas je zasjedala Vlada Unsko – sanskog kantona, na čijoj sjednici su donesene odluke o dodjeli grant sredstava za lokalne zajednice i zdravstvene ustanove na području našeg kantona.

Agan Bunić, zastupnik u Skupštini USK ispred Naroda i Pravde, kaže kako je ovim odlukama Bužim dobio 270.000 KM iz kantonalnog Budžeta. Navodi da je Služba za poljoprivredu Općine Bužim dobila 80.000 KM za proljetnu sjetvu, Dom zdravlja Bužim 90.000 KM kao podršku u borbi protiv pandemije koronavirusa i nabavku neophodne opreme za rad te zdravstvene ustanove, te JKP “KOMB” Bužim iznos od 100.000 KM, kao hitna mjera podrške ovom komunalnom preduzeću na ime troškova električne energije i goriva.

„Hvala Vladi Unsko – sanskog kantona, premijeru Mustafi Ružniću, kao i svim resornim ministrima na hitnom djelovanju, te zastupnicama i zastupnicima u Skupštini USK koji su podržali usvajanje kantonalnog Budžeta“, ističe Bunić.

Također, na današnjoj sjednici Vlade grant sredstva su dodijeljenja i drugim općinama i gradovima kantona i domovima zdravlja, kao i KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać.

Komentari

komentara